Galéria & blog

A farmer

2020.03.02 08:00
A farmer

Ígértünk Nektek egy második fordulós farmerblogot:

Biztosan sokan jártatok Ti is úgy, hogy „NAAKKOR ma megveszem a tutti darabot!” ,
aztán úgy kb. 3-50 darab felpróbálása után fáradtan, csalódottan, kiábrándultan és farmer nélkül tértetek haza.
Abban a pillanatban a Himalája megmászása kisebb kihívást jelentene, mint a "tökéletes farmer" birtokosának lenni.
Az online vásárlásokról nem is beszélve...

A FARMER a hétköznapi viseletünk meghatározó darabja. Kiválóan variálható a lazulóstól, a sportosan elegánsig. 

A farmerek tengerében nem könnyű eligazodni, az alaptípusoknak is rengeteg variációja létezik, ahogy testalkaton belül karcsúbb és teltebb, alacsonyabb és magasabb. Célszerű mérlegelni mi az, amit kiemelnénk, hangsúlyoznánk vagy éppen eltakarnánk, tehát legyen egy reális képünk magunkról. 
Mert ha találsz egy igazán jó farmernacit, akkor csak a képzeleted szab határt a variációknak: inggel, blúzzal, zakóval, blézerrel vagy pólóval, magassarkúval vagy sneakerrel számtalan lehetőséget kínál.

Nézzük először a férfi alapfazonokat kényelmi szempontból, persze ez relatív, de valahol el kell kezdenünk:

Skinny: tipikus példa a Wrangler Bryson modellje, alacsony derékmagasságú csőszárú modell. Emlékeztek még az első nagy rocksztárok kedvenc darabjára? Mick Jagger, Freddie Mercury,.....

Slim: talán a legkedveltebb generációkon átívelő fazon, szűk szárú mid waist derékmagassággal. Ha ezt a fazont keresnéd, akkor a Wrangler Larston vagy a Drykorn JAZ, JAW modelljeink közül válassz.

Regular: haladunk a kényelem és a szélesebb szárbőség felé. Itt már a derékmagasság lehet döntő a választásban. Ha a mid waist a nyerő válaszd a Wrangler Greensboro modelljét, ha a magasabb derékmagasságot szereted akkor tökéletes választás lesz a márka Arizona modellje.

Texas: hát igen, a márka ikonikus terméke a legnagyobb eladási számokkal rendelkezik, így dukál, hogy külön alapfazonként említsük. Egy igazi autentikus ikon, amely idén már modernizált változatban is elérhető: Texas Slim 

A női farmer választás már keményebb dió, de ne add fel, legyél akár ceruza, alma, körte, homokóra alkat, létezik a tökéletes farmer! 

Alapfazonok:

Jeggings: Ez a fazon a leggings farmerosított változata. Általában rugalmasabb, magasabb elasztán tartalommal rendelkező alapanyagból készül, egy igazi "cuppanós" farmer, amely általában gumírozott derékkal készül.

Skinny: Testvonalát feszesen követő, rugalmasabb anyagból készült rendkívül kényelmes farmer. 

Slim: Szűk fazonok közé soroljuk, csípőn, combon követi a test vonalát, lábszárnál bővebb, mint a skinny.

Straight: Klasszikus, egyenes szárú farmer, nem tapad, a láb kontúrja nem látszik, viszont követi a test vonalát, térde és a szára egyforma széles.

Bootcut:. Csípőn, combon testhezálló, szára térdtől lefelé kiszélesedik. Szó szerint csizma szabást jelent, kialakítása miatt kívül viselve is ideális csizmákhoz.

Wide leg: Térdtől vagy esetleg fentebbről bővülő trapéz farmer. Egy igazi korszak idéző klasszikus: Woodstock, Hair,...

Boyfriend: Trendi, laza stílusú, egyenes szárú, akár férfi farmer ???? párja a girlfriend fazon, ami kissé szűkül. Számos változatban: a mai trend szerint hordhatod felhajtva vagy válaszd 7/8-os szárhosszal.

Mom Jeans: Magasderekú, bőcsípőjű, alul szűkülő farmerek, keményebb pamut anyagból. Inspirációért keress rá a Melrose Place, Beverly Hills 90210 korai epizódjaira.

Célszerű az alapanyagösszetételt is tüzetesebben átvizsgálni, mert a magasabb elasztán tartalom rugalmasabb anyagot feltételez. De az alapfazonokon kívül nagy jelentősége van a derékmagasságnak (high rise= magas derekú farmertól a low rise=csípő fazonig, mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb magasságot), a szárhossznak, a színeknek, koptatásoknak, hátsó zsebek méretének vagy trükkös elhelyezkedésének.  A Wrangler farmeroknál találkozhatsz a body bespoke jelöléssel, ami azt jelenti, hogy a méretek a testre vannak optimalizálva. Erről a Wrangler farmer egyik tervezőjét kérdezték:

 Még egy kis infó, érdekesség zárásként (persze a kapcsolódó akción kívül ???? )

Azt tudtad, hogy a farmerméreteket inchben határozzák meg?
A W jelzés utáni szám a derékméretet jelzi inchben. Ehhez a leméred a derekad kerületét pl.: 72 cm és elosztod 2,54-gyel.
Az L a farmer hosszméretét jelzi, ezt az értéket a belső lábhossz mérete adja, pl.: 77 cm osztva 2,54-gyel. Az így kapott méret: W28 L30. már jó kiindulópont a vásárlás megkezdéséhez.

Ha kedved kaptál gyertek és találd meg a kedvenced!

 2020.március 6. és 14. között 
♻ FARMER CSERE AKCIÓ* ♻
keretében a régi, megunt farmered 
5.000 Forint kedvezménnyel
cserélheted egy újra a szombathelyi Family Center Bevásárlóközpontban található üzletünkben.


Kínálatunkért böngészd weboldalunkat:
www.dbfave.hu


(*)Hozd el használt, megunt, kitisztított farmered és 5.000 Forint kedvezménnyel cseréld be egy újra!
Az akció a már leértékelt farmerekre is vonatkozik, további részletekről érdeklődj az üzletünkben.

Webáruház készítés